NIDEK OCT
Tomografia in coerenta optica (Optical Coherence Tomography - OCT) a revolutionat modul de investigare a afectiunilor oftalmologice.
Folosind acest aparat medical oftalmologul este capabil sa observe in cateva secunde straturile din profunzimea retinei si astfel sa poata identifica modificarile existente. OCT-uleste o tehnica imagistica non-invaziva, care ofera imagini 3D de inalta rezolutie in profunzimea retinei si a nervului optic. Practic, OCT realizeaza in timp real, la o scala de sub 10 microni, o “biopsie optica” in vivo la nivelul tesuturilor examinate.
Analiza de OCT este similara ecografiei, insa foloseste lumina in loc de ultrasunete. Atunci cand o lumina de intensitate joasa, aproape de infrarosu, este directionata catre pacient, o cantitate mica este reflectata si captata de aparat, producandu-se o imagine care arata detaliile tesutului examinat.
Examinarea dureaza cateva secunde, aparatul nu atinge ochiul, este complet nedureroasa si nu necesita administrare de medicamente.
Ecograf Nidek
Pentru a beneficia de tratamentele aferente in urma unui diagnostic corect lucram cu ultima generatie de ecograf cu ultra sunete folosit in oftalmologie. Acesta are un sistem cu configuratie modulara, util pentru evaluarea structurilor intraoculare şi orbitare, în special în prezenţa mediilor ocular opace.
Ultrasonografia este o tehnică ce foloseşte unde acustice cu înaltă frecvenţă pentru a crea imaginea ţesuturilor. Undele generate de o sondă de ultra sunete străbat ţesuturile ocular şi orbitare. Când aceste unde întâlnesc ţesuturi cu diferite densităţi şi reflectivităţi, undele sunt deflectate şi refractate, iar altele sunt reflectate înapoi spre sonda care le detectează, fiind vizualizate ca înălţimi (A-scan) sau intensitate (B-scan) a imaginii rezultate. Deci ecografia produce o imagine în care contrastul reflect diferenţele de reflectivitate a ţesuturilor.
Aparatul de Phacoemulsificare Infinity
Acest aparat de ultima generatie introduce un nou concept in chirurgia ultrasonica a cataractei.Tehnica utilizata in clinicile Oftaclear in interventia chirurgicala a catarcatei este de facoemulsificare. Acest aparat reprezinta o platforma inteligenta care optimizeaza in fiecare moment operatia de cataracta, tehnologia facoemulsificarii remarcandu-se prin reducerea timpilor operatori si minimalizarea riscurilor.
Microscop specular NIDEK
Microscopia speculară poate oferi o analiză morfologică non-invaziva a stratului de celule endoteliale corneene. Analiza este absolute necesara in procedure chirurgicale ocular pentru a depista imbatranirea celulelor endoteliale si este utila pentru a evalua starea de sănătate a endoteliului corneei.
In cadrul clinicilor Oftaclear aceasta analiza se realizeaza inaintea interventiei chirurgicale de cataracta - medicul estimeaza astfel rezistenta ochiului in timpul operatiei si eventual isi ia masurile necesare pentru ca interventia sa decurga fara complicatii.
Microscoapele operatorii - Leica F20
Este considerat unul dintre cele mai moderne din lume; microscoapele operatorii au camere video superHD si sunt conectate la monitoare, astfel încât operatiile pot fi urmărite Live de alti doctori din sala de operatie, dar pot fi si înregistrate.
FUNDUS CAMERA NIDEK
Este un aparat ce are o rezolutie de o acuratete mare ,iar cu ajutorul acestuia putem observa imagistica retinei – macula, examinare fund de ochi, fotografie fund de ochi, prezenta de leziuni oculare sau anomalii.
Aparatul este dotat cu un soft care permite stocarea datelor pacientului, inregistrarea vizitelor si compararea fotografiilor successive.
PERIMETRIA COMPUTERIZATA
Perimetria reprezinta masurarea campului vizual (CV). CV este suprafata perceputa vizual de unul sau ambii ochi in timp ce fixeaza un punct central stationar. Determinarea CV in mod constant este necesara pentru a observa si urmari bolile care afecteaza nervul optic dintre care cea mai frecventa si potential tratabila este glaucomul.
Aparatul din cadrul clinicii noaste are mai multe strategii de examinare ( leziuni centrale retiniene,pentru glaucoma, afectiuni neurologice, obiectivarea diplopiei) si diferite modalitati de inregistrare a CV (perimetrie computerizata statica “clasica”, perimetrie “albastru/galben” SWAP, perimetrie flicker – ultimele doua fiind utilizate pentru diagnosticul precoce al glaucomului).